"Увага ! Діти - на дорозі"

2017-09-05

З метою підвищення інформованості учасників навчально-виховного процесу про негативні наслідки дорожньо-транспортних пригод та стимулювання дій, спрямованих на усунення основних факторів ризику дорожньо-транспортного травматизму на початку вересня стартував Всеукраїнський місячник «Увага! Діти - на дорозі!».

Основна ідея місячника – максимальне запобігання профілактичних заходів з попередження дорожньо-транспортного травматизму.

Мета заходу:

- ознайомлення та продовження вивчення Правил дорожнього руху;

- узагальнення та поширення досвіду з профілактики дитячого травматизму на дорогах;

- вплив на усвідомлення дітьми необхідності дотримання Правил дорожнього руху;

- виховання дисциплінованості та уваги.

У перші дні навчання було проведено Єдині уроки Правил дорожнього руху , було охоплено 216 учнів. Основні теми виступів були про те, що дорога завжди небезпечна, про статистичні дані нещасних випадків, як запобігти небезпеки на дорозі.

У навчальному закладі було складено план заходів протягом місячника із запланованими бесідами, диспутами, іграми, батьківськими зборами.

Згідно з умовами були проведені різноманітні заходи:

- класні та виховні години за темами: «Дорога любить чемних,уважних й обережних» (1 клас) , «Ми зразкові пішоходи» (2 класи), «Світлофор – мій вірний товариш», «Подорож до країни Дорожніх знаків» (3 клас), «Безпечний шлях до школи» (4 клас), «Наше селище» (5 клас), «Кращий регулювальник»(9 клас), «Азбука безпеки на дорозі» (6 клас), «Мова вулиці» ( 7 клас), «Чи вміємо ми ходити і їздити!» (8 клас), «Велосипедист на дорозі» (9 клас), «Я учасник дорожнього руху» (10 клас), «Діти на дорозі» (11 клас)

- конкурс малюнків «Увага! Діти – на дорозі!»;

- конкурс «Дорожні знаки своїми руками».

Класними керівниками були проведені інструктажі по безпечному способу життя з обов’язковим занесенням у класний журнал та журнал інструктажів з безпеки життєдіяльності.

/Files/images/P7230153.JPG/Files/images/P7230151.JPG/Files/images/P7220140.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 229

Коментарi